Dry Needling

Dry Needling

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op en we kijken graag hoe we u kunnen helpen.

Heeft u last van pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer willen ontspannen? Dan is Dry needling de methode om uw spieren weer te laten ontspannen. Deze methode is uiterst effectief voor het behandelen van triggerpoints, pijnlijke verhardingen in gespannen spieren.

Wat is Dry Needling?

Bij deze methode prikt onze fysiotherapeut, door middel van een speciale techniek, uw spieren aan met een droge (dry) acupunctuurnaald. U krijgt dus geen vloeistoffen in de spier gebracht. Uw spieren raken snel en langdurig ontspannen. De behandeling is gericht op het uitschakelen van de pijnpunten in uw spieren. Via het gericht aanprikken van de triggerpoints met een speciaal naaldje, ontspannen de spierverhardingen in uw spier(en).

Wat voelt u tijdens de Dry Needling behandeling?

Deze behandeling is geen hele pijnlijke behandeling. De naaldjes die gebruikt worden tijdens de behandeling zijn heel dun. Uw fysiotherapeut bij PhysioCare lokaliseert het triggerpoint en zal vervolgens snel het naaldje door uw huid tikken. U voelt hier vrijwel niets van. Vervolgens brengt hij het naaldje naar het triggerpoint en prikt hij de spierverharding aan. Hierbij spant uw spier zich kort aan. Deze spanning van de spier geeft een soort krampgevoel. De spier ontspant zich meestal direct weer. U kunt dan weer gemakkelijk bewegen.

Wat voelt u na de behandeling?

Na de behandeling kan uw spier wat beurs aanvoelen. Het lijkt dan een blauwe plek. Daarnaast kunt u last krijgen van stijfheid. U zult dit met name de eerste uren na de behandeling ervaren. Vaak nemen deze klachten na een goede nachtrust grotendeels af. De napijn van de  behandeling kan één tot vijf dagen duren. Daarna zult u een hele verbetering merken. Na de stijfheid en gevoeligheid nemen de eerdere klachten van het triggerpoint af. Uw bewegelijkheid zal weer toenemen nu uw spier ontspannen is. Andere effecten die u kunt merken is dat uw energieniveau en uw gevoel van algehele ontspanning zullen toenemen.

Dry Needling bij PhysioCare

Bij PhysioCare hebben verschillende fysiotherapeuten zich gespecialiseerd in Dry Needling. Dankzij regelmatige nascholing blijven zij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en methodieken. Dry Needling is onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent vallen de kosten hier in principe onder.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over Dry Needling? Of meer informatie over andere behandelmethodes? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak in één van onze praktijken in RotterdamCapelle aan den IJssel of Den Haag of bel naar 010 458 57 02.