Armklachten

Armklachten

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op en we kijken graag hoe we u kunnen helpen.

Heeft u last van armklachten? PhysioCare helpt u af van alle soorten armklachten.

Achtergrond armklachten

Uw arm maakt deel uit van een verbinding. Uw nek, arm en schouder komen samen en worden verbonden via gewrichten, spieren en zenuwen. Deze drie lichaamsdelen belast u veelvoudig tijdens de dagelijkse bezigheden. Niet alleen met werken, maar ook met sporten. Klachten in dit gebied komen daarom vaak voor. In veel gevallen is er dan ook geen sprake van klachten in een van de drie lichaamsdelen, maar er is overlap. Klachten van de nek trekken door naar uw schouder en/of arm en vice versa.
Veel klachten aan de armen ontstaan door overbelasting. Eén van de meest bekende armblessures is de tennisarm of tenniselleboog. Maar ook de golfersarm (of golferselleboog) is een vervelende kwaal die de dagelijkse bezigheden ernstig kan verstoren.

Armklachten aan de elleboog

Het gewricht dat uw onderarm en bovenarm met elkaar verbindt, is de elleboog. Pijn rond de elleboog ontstaat meestal door overbelasting van de spieren van de onderarm. Een tennisarm of tenniselleboog wordt bijvoorbeeld vaak veroorzaakt door computerwerkzaamheden. Hierbij worden de strekkers van de pols lange tijd achtereenvolgens aangespannen, waardoor er een overbelasting ontstaat. Dit kan ertoe leiden dat er in de spieren knopen (triggerpoints) ontstaan. De golfelleboog is een soortgelijke aandoening waarbij juist uw pols- en vingerbuigers geïrriteerd zijn. Hierbij zit de pijn aan de binnenzijde van de elleboog. Deze blessure is zeldzamer en komt veel minder voor dan de tenniselleboog.

Wilt u meer weten over de tennisarm of tenniselleboog, golfersarm of golferselleboog? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak in één van onze praktijken in Rotterdam, Capelle aan den IJssel of Den Haag.

Golfersarm

Een golfersarm, oftewel golferselleboog, is een ontsteking van de buigspier van uw arm. De plek waar de onderarmspieren aan de elleboog vastzitten is dan geïrriteerd. Dit

Tennisarm

De tennisarm of tenniselleboog is een veel voorkomende blessure. Hoewel de naam doet vermoeden dat de tennisarm alleen voorkomt bij tennissers, is dit niet het geval. Slechts