Mertens Pain Relief Therapie

Maak een afspraak

Mertens Pain Relief Therapie, de behandeling voor hoofdpijnklachten,  bestaat uit 2 fases.

Fase 1: De intake (60 min)

Bij de intake nemen we uw gegevens op en gaan direct door met luisteren naar uw verhaal. Bij ieder persoon is de levensloop en de pijnklachten verschillend en daarom nemen we veel tijd om naar u te luisteren.

Daarna legt de specialist heel duidelijk uit, aan de hand van eigen modellen, wat mogelijk de oorzaak kan zijn van uw hoofdpijn.

Nadat we dit uitgelegd hebben komen we met elkaar in gesprek om te beoordelen of de zienswijze van de therapie overeenkomt met uw klachtenpatroon. Op basis hiervan gaan we naar fase 2.

Fase 2: Het behandelplan (2 elementen)

Element 1 (30 minuten): Het mentale aspect 

Elke behandeling volgens de MPRT methodiek duurt een uur. U heeft al een eerste huiswerkopdracht gekregen en deze zullen met elkaar bij de eerstvolgende behandeling analyseren.
Het eerste doel is: u inzicht geven in wat u kunt doen om de kans op
hoofdpijn aanzienlijk te verminderen.
Onze specialist kan u tips en aanwijzingen geven hoe u zichzelf kan veranderen. Wanneer u steeds meer inzicht krijgt kan de specialist ook het fysieke element behandelen.

Element 2 (30 minuten): Het fysieke aspect

Wanneer u genoeg inzicht heeft verkregen gaat de specialist alle fysieke aspecten die hoofdpijn kunnen verzorgen behandelen. Dit houd in de gewrichten van de nek, de triggerpoints en het bindweefsel. De specialist geeft u rekoefeningen en nekoefeningen mee zodat u ook thuis kunt trainen.

De hoeveelheid behandelingen die u nodig heeft is niet van te voren in te schatten.

We streven er samen naar om de tijd tussen de behandelingen zo lang mogelijk te houden, zodat u zo veel mogelijk controle heeft over uw hoofdpijn.

Bel of mail voor meer informatie.

Maak een afspraak