Beste lotgenoten/lezers,

Dit bericht is speciaal voor degenen die ook last hebben van enorme migraine en hoofdpijn. Ik ben namelijk geholpen en ik gun jullie ook een pijnvrij leven.

Ik ben een vrouw van 42 en heb vanaf mijn 4e levensjaar last van migraine. Al die jaren heb ik verschillende dokters afgelopen, vele medicijnen uitgeprobeerd, fysiotherapeuten gehad en uiteindelijk bij een neuroloog terechtgekomen. Die hoorden allen mijn verhaal aan, probeerden medicijnen en behandelingen – zonder succes – en kwamen vervolgens met de pijnlijke mededeling dat ze niets voor me konden betekenen.

Ik voelde me hulpeloos, want de aanvallen werden met de jaren steeds heftiger. Twee tot drie keer per week, kreeg ik te maken met een aanval die wel 2 of 3 dagen duurde. Naast deze aanval had ik ook te kampen met continue gewone hoofdpijn, altijd, elke dag, 365 dagen per jaar.

Half tegen beter weten in meldde ik me aan op een migraine-groep van Facebook en kwam daar op 27 maart 2015 een bericht tegen van een fysiotherapeut met zijn eigen behandeling tegen hoofdpijn. Deze fysiotherapeut was Sjoerd Mertens en hij accepteerde simpelweg niet dat er tegen deze groep mensen wordt gezegd “leer er maar mee leven”.

Sjoerd had zijn eigen dus zijn eigen behandelmethode ontwikkeld, die schijnbaar erg aansloeg bij mensen met (chronische) hoofdpijnklachten. Ik heb informatie hierover opgevraagd en heb me vervolgens in het onderwerp ingelezen. De benadering was anders dan ik van andere artsen en fysiotherapeuten gewend was en dit deed me beslissen Sjoerd een kans te geven.

Onze eerste afspraak was op 8 april en het ontvangst was geweldig. Er wordt ruim een uur de tijd voor je genomen en ik had eindelijk het idee dat er eens serieus naar me werd geluisterd. Vervolgens was de eerste behandeling, die bestaat uit verschillende soorten oefeningen en het resultaat was geweldig.

Ik heb in die week geen aanval van migraine gehad en maar 2 dagen ‘gewone’ hoofdpijn. De week erna had ik mijn tweede afspraak en de resultaten werden alsmaar beter. Ik voelde de dagen erna nauwelijks hoofdpijn meer en ik kon mijn nek weer draaien zonder pijn. Ik voelde me werkelijk herboren, maar de angst voor een terugval bleef.

Gelukkig doe je niet enkel oefeningen tijdens je behandeling, maar krijg je ook meerdere oefeningen mee naar huis om vervolgens thuis te doen. Ik voer elke dag nog steeds deze oefeningen uit en ik voel me herboren, alsof ik een nieuw leven kreeg.

Ik voel me gelukkig en als dank voor deze topbehandeling was dit verhaal het minste wat ik Sjoerd terug kan geven. Tegen iedereen die twijfelt wil ik vooral zeggen om het gewoon te proberen, want bij mij werkte het fantastisch, ik heb het ondervonden.

Sjoerd Mertens, je bent geweldig, bedankt!

Hartelijke groet,
Nelly

 

We deden niet alleen oefeningen tijdens de behandeling, maar ik kreeg ook oefeningen mee voor thuis. Zo zorgden we ervoor dat ik geen terugval kreeg.

Vergelijkbare berichten